Penne z pancettą i kalafiorem Romanesco
Penne z kalafiorem Pancettan i Romanesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 567 kalorii, 15g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pancetta, rosół z kurczaka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kalafior Romanesco w pikantnym sosie pomidorowym / kalafior po Rzymsku, Marynowana Sałatka Romanesco i kalafior, oraz Curry zupa jabłkowo-kalafiorowa z pieczonym Romanesco.
Instrukcje
Pokroić różyczki z kalafiora. Następnie pokroić około połowy większych różyczek na kawałki o grubości 1/8 cala. Będą się nieco rozpadać, produkując kruche kawałki, a także ładne, zgrabne plasterki. Zachować te kawałki, a następnie wymieszać wszystkie różnej wielkości kawałki kalafiora razem w małej misce i odstawić na bok.
Podgrzać dobrą sautã© patelni na średnim ogniu i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać o pałki pancetta i gotować je 5 lub 6 minut, aż renderują trochę tłuszczu. Nie pozwól, by stały się zbyt brązowe.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę na patelni i gotować cebulę i pancetta o 2 Więcej minut, aż cebula zmięknie.
Dodać kapary do patelni i dobrze wymieszać. Podkręć temperaturę do średniej-wysokiej. Gdy patelnia robi się gorąca jej czas, aby umieścić kalafior na patelni.
Dodaj około połowy. Pamiętaj, że celem jest dużo ciekawej tekstury z warzyw.
W tym momencie bądź cierpliwy. Nie mieszaj mieszaniny za bardzo. Pamiętaj, że chcesz ostre i żucia tekstury. JeĹ "li przesunÄ ... Ĺ' eĹ "warzywa zbyt duĺľo you’ll koĹ" czy siÄ ™ z warzywami gotowanymi na parze. Gdy niektóre warzywa zaczynają się brązowe i chrupiące w kilku obszarach można dać patelni wrzucić, lub szybko wymieszać.
Dodaj resztę warzyw i powtórz proces. W ten sposób Tekstura naprawdę będzie działać gamę od chrupiących małych kawałków, do miękkich soczystych kawałków.
Teraz dodaj około 1 szklanki bulionu z kurczaka na patelnię z płatkami czerwonej papryki.
W międzyczasie przygotuj penne zgodnie z kierunkiem opakowania do al Dente. Następnie użyj dużego skimmera drucianego, aby wrzucić makaron bezpośrednio do patelni. Trochę wody przyjdzie i to jest w porządku. Doprowadzić sos i penne do wrzenia, podrzucając i mieszając do pokrycia makaronu.
Sprawdź przyprawę. Wymieszać około ½ bułki tartej, natkę pietruszki i 2 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek. Gotować, często mieszając makaron, aż sos lekko zgęstnieje.
Wylewamy makaron na półmisek.
Udekoruj ostatnią bułką tartą i podawaj!