Penne z klopsikami z indyka
Penne z klopsikami z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 872 kalorii, 40g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Mieszanka liści laurowych, pomidorów, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klopsiki błyskawiczne z makaronem penne, Pieczone Penne z klopsikami po włosku, oraz Indyk Chili z Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce dodać bułkę tartą mleka i wymieszać, aż dobrze połączone.
Wymieszać w jajkach i 1/2 szklanki sera Romano i dobrze wymieszać.
Dodać indyka i delikatnie połączyć, uważając, aby nie przepracować mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Kształt piłek golfowych.
W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu. Kiedy prawie palisz, dodaj klopsiki i bez przesuwania lub obracania mięsa, pozostaw je na brązowo przez około 3 minuty. Obróć klopsiki i brązową drugą stronę. Kontynuuj gotować, aż wszystkie strony będą złociste, łącznie około 8 minut.
Dodać sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i pozostawić klopsiki na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyłącz ogrzewanie i trzymaj ciepło na kuchence. Należy uważać, aby nie overhandle klopsiki, ponieważ są miękkie i kruche.
W dużym garnku zagotuj 6 ćwiartek osolonej wody.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 protokół.
Makaron odcedzić w durszlaku. Nie spłucz makaronu wodą, ponieważ chcesz zachować makaron naturalne skrobie tak, że sos będzie przylegać do penne.
Wyjąć klopsiki z sosu i umieścić w misce do serwowania.
Wlać sos pomidorowy na klopsiki, ale pozostawić około 1 szklankę sosu na patelni.
Umieść gotowane penne na patelni z pozostałym sosem i wrzucić dobrze.
Do dużej miski wlać sosowany makaron.
Podawać razem z klopsikami.
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5-10 protokół.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Dodaj połowę sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym. Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. To zamarznie do sześciu miesięcy.