Pawłowa
Pawłowski jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jagody, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1492 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pawłowa, Pawłowa, oraz Pawłowa.
Instrukcje
1 Przygotowanie blachy do pieczenia, Rozgrzej piekarnik:
Umieść regał na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 275°. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Do małej filiżanki wlać ekstrakt waniliowy i ocet (jeśli jest używany). W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą z cukrem.
2 ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego (jeśli używasz), sól, do miękkich pików: w dużej misce wytrzymałego miksera, wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubijaj białka, śmietanę z kamienia nazębnego (jeśli używasz) i sól, zaczynając od niskiej, stopniowo zwiększając do średniej prędkości, aż miękkie piki/szlaki zaczną być widoczne, a pęcherzyki białka jaja są bardzo małe i jednolite, około 2 do 3 minut.
3 zwiększyć prędkość, powoli dodawać mieszankę cukru i skrobi kukurydzianej, a następnie wanilię. Ubijaj do sztywnych szczytów: Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej, powoli i stopniowo posypując mieszanką cukru i skrobi kukurydzianej.
Kilka minut po dodaniu tych suchych składników, powoli wlewaj wanilię i ocet (jeśli nie używałeś kremu tatarskiego.)
Zwiększ prędkość i ubijaj, aż beza będzie błyszcząca, a sztywne szczyty utworzą się po uniesieniu trzepaczki, od 4 do 5 minut.
4 rury lub łyżka bezy do 8-10 dużych okrągłych kopców, które są 3 cale szerokości na blasze wyłożonej pergaminem lub wkładką silikonową. Z tyłu łyżki Utwórz wgłębienie na środku Kopca, aby utrzymać nadzienie po upieczeniu bezy.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku o temperaturze 135°. Obniżyć temperaturę pieca do250.
Piec przez 50-60 minut, lub aż bezy są chrupiące, suche w dotyku na zewnątrz , i biały-nie tan-kolorowe lub popękane. Wnętrza powinny mieć konsystencję przypominającą piankę.
Sprawdzaj bezy przynajmniej raz w czasie pieczenia. Jeśli wydaje się, że przybierają kolor lub pękają, zmniejsz temperaturę o 25 stopni i obróć pan.
6 fajne: delikatnie podnieść z blachy do pieczenia i ostudzić na stojaku z drutu. Będzie przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej lub indywidualnie zapakowany, przez okres do tygodnia, jeśli dom nie jest wilgotny.
Podawać z ulubionym nadzieniem-twarogiem cytrynowym, sosem malinowym lub borówkowym oraz świeżo bitą śmietaną.
Sos lub nadzienie Kierunki
Jeśli chcesz zrobić sos jagodowy, podgrzej kilka kufli świeżych lub mrożonych jagód w średnim rondlu z około ćwierć szklanki cukru.
Podgrzać na średnim ogniu, mieszając raz lub dwa razy, przez około 5 do 10 minut, w zależności od tego, ile jagody spadają aprt.
Wyjąć z ognia i ostudzić.