Patelnia Z Indyka Z Prażonymi Warzywami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Patelnia indyka z pieczonych warzyw może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 463 kalorie, 41g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę na piersi indyka, koszerną sól i pieprz, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 93%. Spróbuj Patelnia Z Indyka Z Prażonymi Warzywami, Patelnia Pieczony kurczak i warzywa, oraz Ziti z patelnią-pieczone warzywa korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Skórę indyka natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek; natrzeć pod skórę majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Przesmaż indyka, od strony skóry w dół, bez ruchu, aż do złotego, 4 do 5 minut. Flip indyka, następnie dodać cebulę, pokroić stronę w dół, i gotować, aż lekko rumiane, 4 do 5 Więcej minut. Seler i marchew rozsypać na cebuli, skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dodać grzyby, skropić pozostałą 1 łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż termometr włożony w najgrubszą część indyka zarejestruje 160 stopni F, a warzywa będą miękkie, 20 do 25 minut.
Pozwól indykowi odpocząć 5 minut przed krojeniem.
Posypać natką pietruszki.
W porcji: kalorie 371; tłuszcz 15 g (nasycony 3 g); Cholesterol 119 mg; Sód 671 mg; węglowodany 14 g; błonnik 4 g; białko 44 g
Zdjęcia Antonis Achilleos