Patelnia Ryżowa z Kurczakiem
Patelnia Ryżowa z Kurczakiem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Za 3,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 59 g białka i 19 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką sól, ząbki czosnku, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Patelnia z kurczakiem i ryżem, Patelnia z kurczakiem i ryżem oraz Patelnia z kurczakiem i ryżem.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kurczaka na średnim ogniu w oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Termometr do mięsa wskaże 170°.
Dodać seler, cebulę i paprykę; gotować, aż warzywa będą chrupiące i miękkie. Mieszaj, aż fasola i grzyby się rozgrzeją.
Wymieszaj bulion, wodę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj ryż; przykryć i zdjąć z ognia.
Odstaw na 5 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki; spulchnić ryż widelcem.