Pasztet Z Wątróbki
Pasztet z wątroby jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 22g białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, czosnek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 177 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej", oraz Pasztet z wieprzowiny i wątroby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mielenie wieprzowiny: mielenie wieprzowiny przez maszynkę do mięsa kilka razy na drobnym ustawieniu.
Umieścić w blenderze koniak lub brandy, Madera lub sherry, czosnek, pietruszka, szalotka lub cebula, imbir, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa.
Dodaj pokrojone w kostkę wątróbki i zmiksuj filiżankę na raz. Doprawić solą i pieprzem, dodając odrobinę Tabasco lub cayenne.
Zmieloną wieprzowinę wymieszać z mieszaną wątrobą.
Ułóż terrynę z boczkiem i mieszaniną pasztetów: ułóż 4x8-calową terrynę z paskami boczku, wypełnij mieszaniną i przykryj boczkiem.
Umieścić terrine w większym naczyniu do pieczenia i wypełnić większe naczynie wodą do połowy punktu z boku naczynia pasztet. Ta "łaźnia wodna" pomoże pasztetowi zatrzymać wilgoć i uzyskać gładszą konsystencję tekstury.
Piec w umiarkowanym piekarniku, 350 stopni F, przez około 1 1/2 godziny.
Schłodzić pod ciężarem: schłodzić pasztet pod ciężarem, aby stał się jędrny i delikatny. Aby to zrobić, połóż na pasztecie kawałek woskowanego papieru lub folii aluminiowej i ustaw na całej powierzchni deskę obciążoną ciężkim przedmiotem. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Podawać: w czasie podawania doprowadzić terrine do stołu, pokroić, i służyć z chrupiący francuski chleb lub bułki i lampkę wina. Również dobre z sałatą i pomidorami.
Odmiana: używaj wątróbek z kurczaka, wieprzowiny i mięsa kiełbasowego w równych ilościach. Zobacz mój drugi przepis na pasztet maison.