Pasiaste bułki Tuile
Przygotowanie pasiastych bułeczek tuile zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Ten przepis wegetariański, lakto-owo-owo, jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 10 centów za porcję . Chleb ma 82 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką białka jaj, masło, barwnik spożywczy i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc to wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Tę ocenę można poprawić. Bułeczki z jarmużem , Krackjack i Apple Cranberry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C i wyłóż blachę do pieczenia matą silikonową. (Możesz również użyć papieru pergaminowego). Utrzyj masło, cukier, wanilię i sól w dużej misce mikserem na średnio-wysokich obrotach, aż masa będzie lekka i puszysta (około 3 minut).
Dodaj białka i ubijaj, aż się połączą. Zmniejsz obroty miksera do minimum; dodaj mąkę i ubijaj, aż się połączą.
Przełóż 1 łyżkę ciasta do małej miski i wymieszaj z czerwonym barwnikiem spożywczym.
Nałóż 1 łyżkę stołową ciasta naturalnego na matę silikonową; szpatułką rozprowadź ciasto na bardzo cienki owal o wymiarach około 10 na 15 cm. Powtórz, aby zrobić 3 kolejne owale na macie. Zanurz wykałaczkę w czerwonym cieście i przeciągnij ją po przekątnej po owalach, aby uzyskać cienkie czerwone paski.
Piecz, aż ciasteczka będą gotowe, a brzegi lekko złociste, około 7 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na 45 sekund, a następnie natychmiast odklej ciasteczka od blachy szpatułką i obtocz każde wzdłuż pałeczki lub trzonek cienkiej drewnianej łyżki, tworząc rurkę. Wyjmij pałeczkę i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia. (Musisz pracować szybko, inaczej ciasteczka stwardnieją; jeśli tak się stanie, włóż je z powrotem do piekarnika na chwilę, aby zmiękły).
Powtórz czynność z pozostałym ciastem, pozwalając blasze do pieczenia całkowicie ostygnąć pomiędzy partiami.
Zdjęcie autorstwa Andrew Purcella