Parmezan Polenta Pizza z wolno pieczonym Pesto pomidory
Parmezan Polenta Pizza z wolno pieczonych pomidorów Pesto jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmielony pieprz, parmezan, zakupiony i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza Mini Polenta z pieczonymi pomidorami i boczkiem, Parmezan Crusted Pesto Tilapia z pieczonych pomidorów, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy.
Instrukcje
Pomidory opłucz, pokrój na pół wzdłuż i umieść pokrojone bokiem w naoliwionej patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Rozprowadzić około 1/2 łyżeczki pesto na ściętej stronie każdej połowy pomidora.
Pomidory piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż rumiane na wierzchu i lekko wysuszone, 1 1/2 do 2 godzin (jeśli soki na patelni zaczną się palić, dodaj kilka łyżek wody do patelni).
Niech pomidory ostygną około 10 minut.
Umieść rund polenta nieco od siebie na naoliwionej 12-przez 17-calowej blachy do pieczenia.
Posypać 1/2 szklanki parmezanu równomiernie na okrągło. Ułóż połowę pomidora, pesto do góry, na każdym i posyp pozostałą 1/2 szklanki sera na wierzchu.
Piec pizze polenta w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, aż ser stopi się i zacznie brązowieć, 10 do 13 minut.
Ostudzić 2 do 3 minut, a następnie przenieść szpatułką na talerz.