Parfait z wątroby kurczaka z jabłkiem i szafranem chutney

Parfait z wątroby kurczaka z jabłkiem i szafranem chutney
Parfait z wątroby kurczaka z jabłkiem i szafranem chutney jest bezglutenowe przepis na 100 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 12 fanów. Mieszanka masła, soli morskiej, nici szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką ocena 5%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Parfait Z Czernicy I Wątróbki Drobiowej, Jedwabista tarta parfait z wątróbki drobiowej, oraz Parfait z wątróbki drobiowej z rodzynkami i sułtankami.

Instrukcje

1
Wątróbki moczyć przez noc w mleku, aby usunąć gorycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2
Dobrze spuścić w durszlaku. Aby dokonać redukcji, rozgrzać olej na patelni i smażyć szalotki, zioła i pieprz przez 3-5 minut, aż szalotki zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
RedukcjaRedukcja
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj koniak i ostrożnie flamb przechylając patelnię w kierunku płomienia, lub użyj zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Gdy płomienie ustąpią, gotuj koniak przez kilka sekund, aż zmniejszy się do kilku łyżek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
5
Dodać port i Maderę razem i gotować ponownie przez około 10 minut, lub aż zmniejszy się o dwie trzecie. Pozostawić do ostygnięcia lekko, aby nie był gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
PortPort
6
Do masy dodać wątróbki, jajka, żółtka i masło i delikatnie wymieszać. Gdy masło prawie się stopi, dodaj sól i świeżo zmielony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
RedukcjaRedukcja
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
7
Przenieść do blendera i blitz przez 2 min lub do gładkiej, skrobanie boków w dół. Przecedzić do dzbanka; przetrzeć mieszankę o Sito z tyłu chochli. Odrzuć wszelkie pozostające po sobie ścięgna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Sprawdź przyprawy, a następnie wlej do ośmiu 100 ml żaroodpornych ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Piekarnik nagrzać do 110C / wentylator 90C / Gaz . Ułóż żaroodporną patelnię z czterema warstwami ręcznika kuchennego i posadź ramekiny na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Na patelnię wlać bardzo gorącą, ale nie wrzącą wodę
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Sprawdź, czy parfaity są gotowe, przechylając jeden z nich na bok, mieszanka parfait powinna lekko wybrzuszać się na krawędzi ramekina i delikatnie chwieć się w środku, gdy delikatnie wstrząśnięta. (Nie zapomnij, że będzie nadal gotować, gdy ostygnie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Wyjąć ramekiny z patelni, ostudzić, a następnie schłodzić przez co najmniej 4 godziny lub do momentu ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Zapieczętuj parfaity masłem. Roztopić masło na patelni, ale nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Ubić gałkę muszkatołową, rozmaryn i połowę liści tymianku. Posmakuj masła do przyprawiania, następnie łyżkę na wierzch parfait, posyp zarezerwowanym tymiankiem do dekoracji i wróć do lodówki, aby ustawić. Będzie przechowywać w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
15
Rozgrzać olej na patelni i dodać szalotki, imbir i dobrą szczyptę soli morskiej, a następnie smażyć przez 3 min. Pokruszyć w szafran, posypać cukrem i gotować przez kilka minut, aż cukier stopi się i zacznie karmelizować, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
SzafranSzafran
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Dodaj ocet i jabłka, a następnie gotuj przez 5 minut, aż jabłka zmiękną i pokryją się syropowym sosem. Ostudzić i podawać. Można go wrzucić do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na Parfait. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje100
Ocena Zdrowia0
Magazyn