Papryczki faszerowane krabem i prosciutto

Papryczki faszerowane krabem i prosciutto
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, papryczki faszerowane krabem i szynką parmeńską mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i peskatariańskim, który warto wypróbować. Za 4,74 USD za porcję przepis ten pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis daje 6 porcji z 515 kaloriami , 23 g białka i 31 g tłuszczu każda. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka pomarańczowej papryki, płatków kukurydzianych, szynki parmeńskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 79% , to danie jest solidne. Krewetki faszerowane ciastem krabowym , kieszonki pity faszerowane sałatką krabową i papryczki faszerowane czarną fasolą i serem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść ruszt w dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 200°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średniej wielkości misce wymieszaj kraba, płatki kukurydziane, połowę szynki prosciutto, majonez, szczypiorek, jajko, 1 łyżeczkę soli i pieprz cayenne (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Płatki KukurydzianePłatki Kukurydziane
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
ProsciuttoProsciutto
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
KrabKrab
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Nałóż farsz do połówek papryki, dzieląc go równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
4
Resztę prosciutto połóż na wierzchu farszu i skrop oliwą z oliwek. Ułóż nadziewane papryczki w jednej warstwie w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali lub małej brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Zalej papryki bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
6
Piec, aż papryka będzie miękka, około 40–45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Przełożyć na półmisek i podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn