Panettone z kandyzowanymi owocami

Panettone z kandyzowanymi owocami
Need a chleb wegetariański? Panettone z kandyzowanymi owocami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 507 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mleko, miód, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kandyzowane Ciasteczka Owocowe, Talerz Kandyzowanych Owoców, oraz Kandyzowane Owoce Żurawina Chutney.

Instrukcje

1
W misce stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta, połączyć 1/3 szklanki ciepłej wody (105 ° F do 46°) i cukru. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Dodać mąkę i wymieszać z małą prędkością, aż będzie gładka, o 2 protokół. Przykryj miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pozostawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż do potrojenia objętości, około 3 godzin. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Wymieszać starter, przykryć i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
1
W małej misce, wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody (105°F do 46°) i drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut. Miskę z biga przymocować do stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta, wlać mieszaninę drożdżową i wymieszać z małą prędkością, aż do połączenia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj żółtka, cukier i mąkę i wymieszaj na średniej prędkości, aż będą błyszczące i gładkie, około 5 minut. Przykryj miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pozostawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż do potrojenia objętości, około 3 godzin.
1
Do stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta podłącz miskę zawierającą ciasto i dodaj mąkę, żółtka, mleko, miód, 1/4 szklanki cukru i 10 łyżek masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszać ze średnią prędkością, aż do wymieszania, około 3 minut, następnie dodać sól, wanilię i pozostały cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
3
Wymieszać ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane, o 5 minut więcej.
4
Mikser działa, dodać pozostałe 10 łyżek masła, 1 łyżka na czas. (Ciasto stanie się gładkie i błyszczące i odciągnie się od boków miski.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać kandyzowane owoce i rodzynki i wymieszać do wymieszania, około 1 minuty. Uformuj ciasto w kulkę i przelej do dużej miski. Przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłe, wolne od przeciągów miejsce, aż podwoi objętość, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce KandyzowaneOwoce Kandyzowane
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (8 cali) lub 8 (3 1/2 cala) papierowe formy panettone. Dziurkuj ciasto, a następnie wyjdź na powierzchnię roboczą. Ciasto podzielić na 2 kawałki i uformować w kulkę. (Jeśli używasz małych form, podziel ciasto na 8 małych kulek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoskie Panettone, Około 1,2 FuntaWłoskie Panettone, Około 1,2 Funta
MasłoMasło
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieść 1 piłkę w każdej formie. Przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż ciasto wzrośnie poza obręcz i wróci po szturchnięciu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Piec na złoty kolor, około 45 do 50 minut. Aby ostygnąć, wbić 2 szaszłyki przez podstawę każdej formy i zawiesić chleb do góry nogami, odpoczywając szaszłyki na 2 pojemnikach wyższych niż chleb. (Pomaga to utrzymać chleb przed spuszczeniem powietrza podczas chłodzenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
9
Gdy bochenki są chłodne, dobrze owinąć folią, a następnie pergaminem lub bibułką. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn