Pan-Seared Tilapia with Mojo

Pan-Seared Tilapia with Mojo
Tilapia zapiekana z Mojo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 35g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,31 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sok z limonki, wodę, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kieszenie Tilapia z Kolendro-cytrynową trawą Mojo, Ziemniaki Mojo Smażone Na Patelni, oraz Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
3
Dodać czosnek; saute 2 protokół. Wymieszać z wodą, sokiem z limonki, 1/2 łyżeczki kminku i 1/4 łyżeczki soli; dusić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Zdjąć z ognia; odstawić.
5
Połącz 1 łyżeczkę kminku, 1/2 łyżeczki soli, mąki i czerwonej papryki w płytkim naczyniu. Lekko pokryć filety sprayem do gotowania; pogłębiać w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni żaroodpornej pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodać filety; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
8
Zdjąć z ognia. Łyżka mieszanki limonki równomiernie na filety; przenieść patelnię do piekarnika i piec 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Podawać z plastrami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn