Paleta Prażona Morelowo-Waniliowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj palety prażonej moreli i wanilii. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz sól, cukier, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prażona Tarta Morelowo-Waniliowa, Pieczone Ciasta Morelowe, Waniliowe I Quinoa, oraz Pieczone Ciasta Morelowe, Waniliowe I Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Na patelnię z cukrem włożyć morele i fasolę waniliową (zeskrobaną i z poduszką) i dobrze wymieszać. Przykryć luźno folią aluminiową, wstawić do piekarnika i gotować, aż morele zmiękną i będą miały przyjemny lekko palony aromat. Upewnij się, że mieszasz od czasu do czasu, aby mieszanina nie przyklejała się; dodaj trochę wody, jeśli okaże się, że się przykleja (około ½ szklanki).
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia i wyrzucić fasolę wanilii (lub spłukać i zapisać do innego użycia). Przecedzić mieszaninę w blenderze i dodać wystarczającą ilość wody, aby miała płynną konsystencję. Wymieszaj sok z cytryny i sól i wlej do foremek.
Zamrozić i włożyć kij, gdy mieszanina jest pół-zamrożona, aby kij stał sam; zamrozić, aż do całkowitego ustawienia, co najmniej kilka godzin. Odkręć je, zanurzając formy w patelni z wysokimi bokami, wypełnionej ciepłą wodą. Pozostawić na kilka sekund i delikatnie podciągnąć.
Zwijaj palety w posiekanych pistacjach, gdy tylko zostaną odblokowane (lekko stopiona powierzchnia zewnętrzna pomoże im lepiej przylegać). Można również bardzo szybko zanurzyć palety w letniej wodzie, a następnie przetoczyć w orzechach.