Paella z kiełbasą i krewetkami

Paella z kiełbasą i krewetkami
Paella z kiełbasą i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, cebulę, kiełbasę chorizo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Paella z krewetkami i kiełbasą, Papryka krewetki i kiełbasa Quinoa Paella, oraz Paella z kurczakiem i kiełbasą.

Instrukcje

1
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać bulion do wrzenia. Zamieszać szafranem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Tymczasem, w dużej patelni paella lub 3-inch-deep 12-calowa patelnia żaroodporna, gotować kiełbasę na średnim ogniu o 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż brązowy. Przenieś kiełbasę na jedną stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj paprykę i cebulę na patelnię. Gotować około 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-miękkie. Wmieszać czosnek i pomidory; podgrzać do wrzenia. Wymieszać z ryżem, winem i rozgrzaną mieszanką bulionu; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 15 minut; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
BulionBulion
CebulaCebula
RyżRyż
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wymieszać z krewetkami i groszkiem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
GrochGroch
RyżRyż
5
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Hacienda Lopez de Haro Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Hacienda Lopez de Haro Tempranillo
Jego krótkie starzenie, 3-4 miesiące w nowych beczkach, zapewnia złożoność wina, towarzysząc czerwonym owocom i aromatom lukrecji typowym dla odmiany. Smaczne wino, bogate w owocowe smaki o słodkiej strukturze taniny, która pozostawia długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn