Pad Thai z krewetkami

Pad Thai z krewetkami
Pad Thai z krewetkami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 507 kalorii, 30g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz sos sojowy, sok z limonki, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pad Thai Zoodles, Wegetariańska Pad Thai z Zoodles, oraz Pad do squasha Spaghetti Thai z kurczakiem-Paleo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu 3-quart, podgrzać 4 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; dodać makaron (wcisnąć makaron do wody z tyłu łyżki, aby całkowicie pokryć wodą, jeśli to konieczne). Moczyć makaron 3 do 5 minut lub do makaronu są miękkie, ale firma.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
3
Odcedzić makaron; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
4
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać sok z limonki, 1/3 szklanki wody, brązowy cukier, sos rybny, sos sojowy, ocet, czerwony pieprz i 1 łyżka oleju, aż dobrze wymieszane; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W nonstick wok lub 12-calowej patelni nonstick, podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu. Czosnek i szalotkę gotować w oleju około 30 sekund, stale mieszając, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać jajka. Gotować około 2 protokół, mieszając delikatnie i stale, aż jajecznica, ale nadal wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Wymieszać makaron i mieszaninę soku z limonki. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Gotować około 1 minuty, stale podrzucając 2 drewnianymi łyżkami, aż sos zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
8
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry. Gotować 2 do 3 minut, podrzucając 2 drewniane łyżki, aż makaron będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
9
Miejsce na talerzu.
10
Posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
11
Udekoruj dodatkowo posiekanymi prażonymi na sucho orzeszkami ziemnymi i zieloną cebulą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki ZiemnePrażone Orzeszki Ziemne
Zielona CebulaZielona Cebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn