Pachnąca Szafranem Paella Z Homara

Pachnąca Szafranem Paella Z Homara
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pachnąca szafranem Paella z homara może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.63 za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Mieszanka cytryn, nitki szafranowe, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 87%. Spróbuj Szafran Krewetki Paella, Szafran Owoce Morza Paella, oraz Kuskus pachnący szafranem z orzeszkami pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na bardzo dużej patelni lub patelni paella na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj head-on krewetki i sear z każdej strony, aż staną się pomarańczowe i lekko rumiane (powinny być nadal surowe w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Usuń krewetki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Zmniejszyć ogień do średniej i mieszać w czerwonej cebuli i czosnku. Gotować przez kilka minut, aż cebula zmięknie i stanie się półprzezroczysta. Wymieszać z ryżem Arborio aż do zalania olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Zalać wywar rybny i doprawić szafranem, papryką, skórką z cytryny i oregano. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, a następnie wymieszać z solą morską do smaku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
SzafranSzafran
6
Dekoracyjnie nestle małże i krewetki head-on do ryżu, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie wciśnij czerwony snapper i deveined krewetki do ryżu, odzyskać i dusić dodatkowe 10 minut. Na koniec dodajemy homara i posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, ryż jest delikatny, a homar jest gorący; o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan CzerwonyLucjan Czerwony
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Podawać na patelni paella przyozdobionej cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn