Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pachnąca szafranem Paella z homara może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.63 za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Mieszanka cytryn, nitki szafranowe, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 87%. Spróbuj Szafran Krewetki Paella, Szafran Owoce Morza Paella, oraz Kuskus pachnący szafranem z orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na bardzo dużej patelni lub patelni paella na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj head-on krewetki i sear z każdej strony, aż staną się pomarańczowe i lekko rumiane (powinny być nadal surowe w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Usuń krewetki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Zmniejszyć ogień do średniej i mieszać w czerwonej cebuli i czosnku. Gotować przez kilka minut, aż cebula zmięknie i stanie się półprzezroczysta. Wymieszać z ryżem Arborio aż do zalania olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Arborrio
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
5
Zalać wywar rybny i doprawić szafranem, papryką, skórką z cytryny i oregano. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, a następnie wymieszać z solą morską do smaku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Srebrne Nonpareile
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
Szafran
6
Dekoracyjnie nestle małże i krewetki head-on do ryżu, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Następnie wciśnij czerwony snapper i deveined krewetki do ryżu, odzyskać i dusić dodatkowe 10 minut. Na koniec dodajemy homara i posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, ryż jest delikatny, a homar jest gorący; o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan Czerwony
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego Spaghetti
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Podawać na patelni paella przyozdobionej cytrynowymi klinami.
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.