Pączki Ziemniaczane
Pączki ziemniaczane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 22 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. 265 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, olej kukurydziany, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pączki Ziemniaczane Bez Smażenia, Pączki Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Pączki Ziemniaczane Podniesione dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, maślankę w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, 1/2 łyżeczki cynamonu i gałkę muszkatołową.
W dużej misce lub misce miksera stojącego, połącz jajka i 1 szklankę cukru ubijając, aż połączą się i lekko spienione.
Dodaj 1 szklankę wody, roztopione masło, wanilię i puree ziemniaczane. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Powoli dodawać mieszaninę mąki i mieszać, aż tylko włączone.
Ułóż dwa duże arkusze folii. Podzielić ciasto i uformować ciasto na dwie kulki. Owinąć w folię, a następnie spłaszczyć na dyski. Przechowywać w lodówce przez co najmniej dwie godziny lub przez noc.
Obficie mąkę dużą powierzchnię roboczą. Weź jedną z tarcz i obróć ciasto, aby pokryć mąką, posypując powierzchnię ciasta mąką, aby zmniejszyć lepkość, w razie potrzeby. Delikatnie poklep ciasto do około 1/2 cala grubości. Użyj mąki 3 calowy obcinacz do pączków wyciąć pączki i miejsce wycięte pączki i otwory do pączków na dobrze mąką arkusz pergaminu.
Napełnij holenderski piekarnik lub dużą patelnię żeliwną 2 calami oleju.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do 182°. upuść pączki w oleju i smażyć, aż głęboki złoty kolor z obu stron (około 2 minut na stronę). Użyj pałeczek, aby włączyć pączki. Należy uważać, aby nie tłoczyć pączki na patelni (nie więcej niż 2 do 3 pączki na raz).
Wyjmij pączki natychmiast z patelni za pomocą żaroodpornej łyżki szczelinowej lub szpatułki. Ustaw na stojakach do pieczenia wyłożonych papierowym ręcznikiem do ostygnięcia. Po ostygnięciu lekko wrzucić do worka z pozostałym cukrem cynamonowym.