Oyakodon (Chicken and Egg Rice Bowl) z "Japanese Soul Cooking

Oyakodon (Chicken and Egg Rice Bowl) z
Przepis Oyakodon (Chicken and Egg Rice Bowl) z " japoński gotowania duszy może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 1478 kalorii, 58g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Idź do sklepu i odebrać scallion, sos sojowy, uda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oyakodon (Japanese Chicken & Egg Rice Bowls), Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, oraz Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy.

Instrukcje

1
Cebulę przeciąć na pół wzdłuż, od góry do dołu (oś do osi).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Pokrój każdą połowę w plastry 1/4 cala, również tnąc wzdłuż.
3
Połącz cebulę, kurczaka, mirin, sos sojowy, sake i dashi w rondlu i umieścić na dużym ogniu. Gdy płyn dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż kurczak się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Składniki wymieszać od czasu do czasu, jak gotować.
5
Aby przygotować oyakodon jedną porcję na raz: rozbić 2 jajka do miski i lekko ubić jajka, nie więcej niż 10 razy. Chcesz, aby część żółtka i białek była lekko zmieszana, podczas gdy inne części są nadal oddzielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Przenieść jedną czwartą mieszaniny kurczaka (o 1 1/2 szklanki kurczaka, cebula, i bulion) na małej patelni. 6-calowa patelnia działa świetnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść patelnię na dużym ogniu. Gdy płyn dojdzie do wrzenia, zmniejsz ciepło, aby bulion się gotował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wlać trzy czwarte mieszaniny jaj na kurczaka, cebuli i bulionu. Nie mieszać. Gotować przez około 1 minutę, a następnie dodać pozostałą jedną czwartą jajka nad składnikami na patelni. Przykryć patelnię i gotować przez 30 sekund więcej. Wyłącz ogrzewanie i pozwól oyakodonowi odpocząć, przykryty, na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Podczas gdy oyakodon odpoczywa, Miarka 1 1/2 szklanki ugotowanego ryżu do miski do serwowania. Gdy oyakodon jest gotowy, odkryć i przesunąć całą zawartość z patelni, aby odpocząć na ryżu. Przechyl patelnię i użyj szpatułki, jeśli to konieczne; oyakodon powinien łatwo się wysunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Udekoruj mitsubą, szallionami i nori. Akcent z shichimi togarashi do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Shichimi TogarashiShichimi Togarashi
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
MitsubaMitsuba
NoriNori
11
Podawać natychmiast, i powtórzyć ten preparat do pozostałych porcji.
1
Wlać całą mieszaninę kurczaka i cebuli na dużej patelni (Patelnia żeliwna 11-calowa działa świetnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieść patelnię na dużym ogniu. Gdy bulion dojdzie do wrzenia, zmniejsz ciepło, aby ciecz się gotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Lekko ubić 8 jajek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Wlać trzy czwarte jaj na mieszaninę kurczaka. Nie mieszać. Gotować przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Wlać pozostałe jedną czwartą jaj na składniki na patelni. Przykryć i gotować przez 30 sekund więcej. Wyłącz ogrzewanie i pozwól oyakodonowi odpocząć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Ugotowany ryż podzielić na 4 duże miski. Użyj dużej łyżki, aby zgarnąć oyakodon z patelni i umieścić na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dekoruj według uznania.
8
Wariacja: jeśli wolisz jajka gotowane przez, w ostatnim kroku wlać wszystkie jajka na kurczaka, cebula, i bulion na małej patelni. Przykryć i gotować przez 2 minuty. Wyłącz ciepło i pozwól oyakodonowi odpocząć, przykryty, na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn