Owsianka babci Louise z tartym jabłkiem
Owsianka babci Louise z tartym jabłkiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 164 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jabłko, masło, staromodną płatki owsiane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chleb owsiany babci, Ciasteczka owsiane babci, oraz Ciasteczka owsiane babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz płatki owsiane, wodę i sól w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać starte jabłko i sok z cytryny i gotować przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mleko i masło. Dobrze wymieszać i gotować przez 1 minutę.
Podawać natychmiast, być może z posypką brązowego cukru lub mżawką syropu klonowego.
W porcji: 277,4 kalorii, 177,2 kalorii z tłuszczu, 19,7 g tłuszczu całkowitego, 6,9 g tłuszczów nasyconych, 73,3 mg cholesterolu, 1597,6 mg sodu, 9,6 g węglowodanów całkowitych, 5,5 g cukrów, 15,5 g białka
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
From When French Women Cook by Madeleine Kamman, ©2004 by Madeleine Kamman. Wydany przez Ten Speed Press. Madeleine Kamman urodziła się w Paryżu i rozpoczęła karierę kulinarną w 1940 roku w restauracji swojej ciotki w regionie Touraine we Francji. Ceniony instruktor kulinarny od 1962 roku, Kamman napisał dwie inne książki: kolacja na czas i Nowy Making of a Cook.