Owczarek z jagnięciną i bakłażanem

Owczarek z jagnięciną i bakłażanem
Jagnięcina i bakłażan Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, bakłażan, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Ciasto owczarka jagnięcego, oraz Ciasto owczarka jagnięcego.

Instrukcje

1
Rozrzucić bakłażan na arkuszu rimmedbaking.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
2
Posypać grubą solą; pozostawić 1 godzinę, rzucając od czasu do czasu. Rinseeggplant i pat bardzo suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
3
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużym ciężarze na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodać bakłażan i smażyć do miękkości, o 12 protokół.
5
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Jagnięcinę obficie posypać grubą solą i pieprzem, a następnie obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JagnięcinaJagnięcina
7
Podgrzać 2 łyżki oleju w tym samym potover średnio-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Dodać połowę jagnięciny.Sauté aż zbrązowieje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
9
Przełożyć jagnięcinę do dużej miski. Powtórz z 2 łyżkami oleju i pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Dodaj 1 dodatkową łyżkę oleju do samegopot, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Dodać cebulę. Przykryć i gotować średnio-na małym ogniu do bardzo miękkiej, o 10 minut (dno garnka będzie verydark).
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodaj wino do garnka. Zwiększyć ciepło i gotować wino odparowuje, skrobanie brązowebity, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Dodaj pomidory zjuice, bulion, czosnek i oregano i doprowadzić toboil.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
BulionBulion
14
Dodać jagnięcinę z nagromadzonymi sokami.Przykryć; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.Odkryć i nadal gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina jestbardzo miękkie i sos lekko zgęstnieje, około 45 minut. Wymieszać z bakłażanem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PieprzPieprz
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
15
Przenieś do naczynia szklanego 13x9x2 cali. DO AHEAD: można zrobić 3 dni. Lekko schłodzić. Kryj się i wyluzuj.
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Gotujpotatoros w dużym garnku wrzącej osolonej wodynietylko przetargu, o 14 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Tymczasem stopić masło z olejem w rondlu medium na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek. Sauté aż pachnące, o 1minute.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać mleko i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
5
Odcedzić ziemniaki. Wróć do trawki. Stirover średnie ciepło, aż nadmiar moistureevaporates.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać mieszaninę mleka i mashpotatens aż po prostu gładkie. Wymieszać z serem.Doprawić grubą solą i pieprzem.Upuść ziemniaki nad nadzieniem przez stertypodkłady, całkowicie pokrywając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
SerSer
MlekoMleko
7
Piec ciasto, aż nadzienie jest ogrzewana przezi polewa jest złoty, około 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
* Twardy biały ser z mleka owczego; dostępny w wielu supermarketach oraz na rynkach greckich i niektórych rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MlekoMleko
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn