Otak Otak (Grillowane Quenele Rybne)

Otak Otak (Grillowane Quenele Rybne)
Otak Otak (grillowane ryby Quenelles) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 18 porcjami. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, belacan, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Otak-Otak, Quenelles Z Kurczaka, oraz Quenelles Z Krewetek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść chiles w średniej misce; przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 30 minut lub do miękkości i odcedzić.
3
Połącz chiles, trawę cytrynową i kolejne 3 składniki (przez kurkumę) w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
KurkumaKurkuma
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodać szalotki i belacan; proces aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
BelacanBelacan
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać nasiona kolendry do patelni; gotować 1 minutę lub aż tosty, wstrząsając patelni od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj nasiona do mieszanki chile; proces aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
8
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
9
Dodać olej do patelni i zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj mieszaninę chile do patelni. Smażyć przez 5 minut lub do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Połącz zwykłe i lekkie mleko kokosowe, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Dodaj mieszankę kokosową do mieszanki przypraw, mieszając, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
13
Zdjąć z ognia. Ostudzić przez 15 minut; wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
14
Umieść ryby w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
15
Połącz mieszankę przypraw, ryby, cukier, 1 łyżeczka soli i liście limonki w dużej misce. Podzielić mieszaninę na 18 równych porcji (około 3 1/2 łyżki każda).
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
CukierCukier
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
17
Pracując z 1 liściem bananowca na raz, umieść liść na grillu. Grilluj 1 minutę lub aż kolor liści rozjaśni się i Tekstura zmięknie; Usuń liść z grilla. Łyżka 1 porcja mieszanki ryb do środka liścia, kształtowanie mieszaniny w 2 x 3-calowy prostokąt, i złożyć boki liścia bananowego nad mieszaniną ryb. Bezpieczne skrzydło z drewnianymi kostkami. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi bananowca i mieszaniną ryb, aby uzyskać 18 działek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
18
Rozmieść paczki na stojaku do grillowania i grilluj przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia8
Magazyn