Otak Otak (grillowane ryby Quenelles) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 18 porcjami. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, belacan, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Otak-Otak, Quenelles Z Kurczaka, oraz Quenelles Z Krewetek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść chiles w średniej misce; przykryj wrzącą wodą.
Połącz chiles, trawę cytrynową i kolejne 3 składniki (przez kurkumę) w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Kurkuma
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Dodać szalotki i belacan; proces aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Belacan
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać nasiona kolendry do patelni; gotować 1 minutę lub aż tosty, wstrząsając patelni od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodaj nasiona do mieszanki chile; proces aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
8
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
9
Dodać olej do patelni i zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj mieszaninę chile do patelni. Smażyć przez 5 minut lub do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Połącz zwykłe i lekkie mleko kokosowe, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
12
Dodaj mieszankę kokosową do mieszanki przypraw, mieszając, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
13
Zdjąć z ognia. Ostudzić przez 15 minut; wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
14
Umieść ryby w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
15
Połącz mieszankę przypraw, ryby, cukier, 1 łyżeczka soli i liście limonki w dużej misce. Podzielić mieszaninę na 18 równych porcji (około 3 1/2 łyżki każda).
Pracując z 1 liściem bananowca na raz, umieść liść na grillu. Grilluj 1 minutę lub aż kolor liści rozjaśni się i Tekstura zmięknie; Usuń liść z grilla. Łyżka 1 porcja mieszanki ryb do środka liścia, kształtowanie mieszaniny w 2 x 3-calowy prostokąt, i złożyć boki liścia bananowego nad mieszaniną ryb. Bezpieczne skrzydło z drewnianymi kostkami. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi bananowca i mieszaniną ryb, aby uzyskać 18 działek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
18
Rozmieść paczki na stojaku do grillowania i grilluj przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.