Ostrygi zapiekane Joanny
Ostrygi zapiekane Joanny to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 6G białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz ostrygi extran, sos worcestershire, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 17%. Spróbuj Ostrygi Zapiekane, Ostrygi Zapiekane, oraz Ostrygi Zapiekane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połączyć okruchy krakersa, sól, pieprz, i masło w misce, aż równomiernie nawilżone. Masło 1 1/2-quart danie zapiekanki i posypać około 1/3 mieszaniny okruchów krakersa do niego.
Odcedzić ostrygi, rezerwując płyn.
Dodać wystarczającą ilość soku z małży do cieczy ostryg, aby 3/4 szklanki; odstawić.
Połowę ostryg włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać połową okruchów krakersów. Ułóż pozostałe ostrygi na okruchach.
Ubić razem ostrygi cieczy, śmietana, sos Worcestershire, i sosem z ostrej papryki.
Skropić ostrygi i posypać pozostałymi okruchami krakersa.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż gorące w środku i złoty na górze, 40 do 50 protokół.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.