Orzo z pomidorami, bazylią i gorgonzolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Orzo z pomidorami, bazylią i Gorgonzolanem. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.04 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidory koktajlowe, makaron orzo, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Orzo Z Kukurydzą, Pomidorami I Bazylią, Sałatka Orzo z pomidorami, bazylią i fetą, oraz Patelnia z kurczakiem, Orzo i szpinakiem z oliwkami Kalamatan, pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z makaronem orzo; gotować i mieszać, aż orzo lekko rumiane, 3 do 4 protokół. Wymieszać cebulę i gotować, aż cebula zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodać 1 ząbek czosnku; gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Wlać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i przykryć; gotować na wolnym ogniu, aż orzo jest miękka, ale jeszcze trochę jędrne do ugryzienia, 12 do 14 minut.
W misce mieszania, połączyć pomidory koktajlowe, 1/2 świeżej bazylii, czosnek, i pozostałą oliwę z oliwek.
Ugotowane orzo wrzucić do miski. Na wierzch polać mieszanką pomidorową, posypać gorgonzolą i pozostałą bazylią.