Orzo z Pecorino i pieczarkami
Orzo z Pecorino i pieczarkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, sól, ser Pecorino romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Zielona sałatka z marynowanymi grzybami, ogórkami, cebulą i Pecorino, Kremowe Orzo z pieczarkami, oraz Pilaw Orzo z pieczarkami.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane.
Dodać grzyby, pieprz i sól. Gotować 4 minuty lub aż grzyby uwolnią płyn, często mieszając.
Dodać bulion i ocet; wymieszać orzo i szczypiorek. Top z serem.
Garlicky szpinak przygotować przepis podstawowy przez krok stopić 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż rumiane.
Dodaj 4 szklanki szpinaku i 2 łyżeczki mielonego czosnku; gotować 1 minutę. Wymieszać orzo; 1 uncja startego parmezanu; 1/4 szklanki beztłuszczowego, niskosodowego bulionu z kurczaka; 1 łyżka białego octu balsamicznego; 3/8 łyżeczki soli; i 1/4 łyżeczki pokruszonej czerwonej papryki. Porcje 6 (wielkość porcji: około 1/3 szklanki) kalorie 48; tłuszcz 81g (sat 04G); sód 99mg
Estragon i groszek przygotować przepis podstawowy przez krok stopić 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane.
Dodaj 2 1/2 szklanki mrożonego groszku; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego. Wymieszać orzo; 1/4 szklanki beztłuszczowego, niskosodowego bulionu z kurczaka; 2 łyżki zmielonych liści estragonu; 1 łyżka świeżego soku z cytryny; 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i 3/8 łyżeczki soli. Porcje 6 (porcja: 1/2 szklanki) kalorie 14; tłuszcz 66g (sat 86g); sód 21MG
Suszone na słońcu pomidory i bazylia przygotować przepis podstawowy przez krok
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek do patelni.
Dodaj 1/4 szklanki drobno posiekanych suszonych pomidorów, 1/4 szklanki orzechów piniowych i 1 łyżeczkę mielonego czosnku; gotuj 2 minuty. Wymieszać orzo, 1/2 szklanki mielonej bazylii, 1 łyżkę białego octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki pieprzu i 3/8 łyżeczki soli. Porcje 6 (porcja: 1/2 szklanki) kalorie 03; tłuszcz 82g (sat 75g); sód 09MG