Orzo z krewetkami i groszkiem to pescatarian danie główne. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, liście estragonu, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Orzo Z Groszkiem I Miętą, Marchew i groszek Orzo, oraz Miętowe Orzo i groszek.
Instrukcje
1
Rozgrzać duży rondel na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać orzo; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż makaron jest al dente i większość płynu jest wchłaniana (około 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Rozgrzać masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu; wymieszać szalotkę i skórkę. Gotować, aż szalotka zmięknie (około 3 minut), często mieszając.