Orzechowe Ciasto Kawowe
Ciasto orzechowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka proszku do pieczenia, soli, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Ciasto Kawowo-Orzechowe, Ciasto Kawowo-Orzechowe, oraz Ciasto kawowo-orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz brązowy cukier, orzechy włoskie i cynamon w małej misce. Odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól połączyć w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połączyć cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze połączone (o 3 protokół).
Dodaj substytut jajka; pokonać 3 minuty lub aż połączone. Beat in vanilla.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki, dobrze ubijając po każdym dodaniu i skrobanie boków miski. Łyżka połowy ciasta do 10-calowej patelni Bundt pokrytej sprayem do gotowania.
Posypać połowę mieszanki brązowego cukru równomiernie na ciasto; łyżka pozostała połowa ciasta na patelni. Wierzch z pozostałą mieszaniną brązowego cukru.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.