Meyer Lemon Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Meyer Lemon Cake spróbować. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 327 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 450 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, żółtka, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: lekko płaszcz dwie 9-calowe okrągłe patelnie ciasto z sprayem do pieczenia. Spody wyłożyć papierem do pieczenia i ponownie pokryć sprayem do pieczenia. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Pulse 1 1/2 szklanki cukru i skórki w robocie kuchennym, aż nie pozostanie skórki, a cukier jest wilgotny i żółty. Ewentualnie wcierać skórkę w cukier opuszkami palców.
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól ubić razem w średniej misce; rezerwy.
Połączyć mleko, sok z cytryny i wanilii w szklanej miarki; rezerwy.
W dużej misce ubij białka z przyczepnością trzepaczki na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut. Stopniowo dodawaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 do 2 minut dłużej. Jeśli korzystałeś z miski miksera stojaka, przenieś białka do oddzielnej miski.
Ubij masło i cukier cytrynowy z mocowaniem wiosła na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut.
Dodać żółtka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z mieszaniną mleka. Złożyć białka i podzielić ciasto równo między przygotowanymi patelniami.
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 20 do 25 minut.
Przenieść ciasta do regałów chłodzących i schłodzić 10 minut w patelniach. Obróć ciasta bezpośrednio na stojaki, odklej i wyrzuć pergamin, a następnie Odwróć, aby szczyty były skierowane do góry. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W przypadku twarogu cytrynowego Meyer: pulsuj skórkę i cukier w robocie kuchennym, aż nie pozostaną żadne nitki skórki, a cukier będzie wilgotny i żółty. Ewentualnie wcierać skórkę w cukier opuszkami palców.
Wymieszać cukier cytrynowy, skrobię kukurydzianą, jajka, żółtka i sól w rondlu o średnim ciężarze.
Dodać sok i gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i konsystencja budyniu, 8 do 10 minut. Gdy mieszanina osiągnie wrzenia, kontynuować gotowanie i ubijanie przez 2 minuty dłużej.
Odcedzić twaróg do średniej miski.
Dodać masło i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni kremu i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia. Alternatywnie, umieścić miskę w łaźni lodowej i stale mieszać, aż krem całkowicie ostygnie, około 10 minut.
Aby złożyć: za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każde ciasto na pół, aby utworzyć 4 równe warstwy.
Umieść jedną warstwę na naczyniu do serwowania lub stojaku na ciasto i rozprowadź jedną trzecią (około 1/2 szklanki) schłodzonego twarogu. Powtórz z pozostałymi warstwami ciasta i twarogiem.
Przesiać cukier cukierniczy na ciasto.