Oreillettes de Montpellier
Oreillettes de Montpellier może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten wegetariański przepis podaje 60 i kosztuje 42 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, skórki pomarańczowej, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce ubij razem jajka, mleko, rum i sól. Odstawić.
Włóż mąkę do miski miksera elektrycznego.
Dodać roztopione masło i wymieszać na małej prędkości przez 2 minuty.
Dodać cukier, skórkę pomarańczową i mieszaninę jajek i kontynuować ubijanie na małej prędkości, aż dobrze połączone, o 2 protokół.
Przenieść zawartość miski na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniatać ręcznie przez 3 minuty. Uformować ciasto w kulkę, lekko zwinąć w mąkę i umieścić w misce. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto na dwie godziny.
Gdy ciasto jest wypoczęty, mąki dużą płaską powierzchnię. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj papier cienki, jak najbliżej 1/32 " grubości, jak to możliwe. Jeśli ciasto stanie się zbyt elastyczne do zwijania, odwróć je i pozostaw na kilka minut przed kontynuowaniem. Być może trzeba będzie powtórzyć proces toczenia, ale ciasto musi być cienkie. Jeśli jest zbyt gruba, oreillettes zamienią się w ciężkie chrupki, a nie lekkie jak powietrze chipsy, które mają być. (Jeśli licznik nie jest wystarczająco duży, podziel ciasto na pół i rozwałkuj w 2 partiach.)
Za pomocą noża do pizzy lub ostrego noża pokrój ciasto na prostokąty 3" x 4".
Pozwól prostokątom odpocząć kilka minut podczas podgrzewania oleju.
Wlać olej do dużego rondla (olej nie powinien przekraczać połowy boków patelni, ponieważ podczas smażenia może gwałtownie się pęcherzykować). Umieścić termometr cukierki na patelni i podgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie 188°. gdy olej jest370, dodać 2 lub 3 oreillettes do patelni. Wyreguluj ciepło podczas smażenia, aby utrzymać stałą temperaturę oleju. Smażyć każdą oreillette, aż spód będzie złoty, około 30 sekund do 1 minuty, następnie obrócić szczypcami i smażyć drugą stronę. Po ich wykonaniu przenieś oreillettes na papier chłonny.
Cukier cukierniczy przesiać obficie na oreillettes, gdy są jeszcze ciepłe. Powtórz proces z pozostałymi niegotowanymi oreillettes. Po jednej lub dwóch partiach, gdy staniesz się bardziej biegły, będziesz mógł smażyć 5 lub 6 oreillettes na raz. Oreillettes najlepiej jeść od razu, ale po wysuszeniu i wystygnięciu można je przechowywać przez 2 do 3 dni w szczelnym pojemniku.