Omlety Hiszpańskie
Hiszpańskie omlety to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.16 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka papryki, jajka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Omlety Zrobione Dobrze ... Prawie, oraz Omlety Agroturystyczne.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut lub do miękkości; odcedzić. Ostudzić, pokroić w kostkę i odstawić.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka, i czosnek; smażyć 8 protokół.
Dodaj ziemniaki, oliwki i oregano; gotować 1 minutę lub aż do dokładnie ogrzanego.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem. Odstawić.
Połączyć białka, jajka, sól i pieprz w misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Rozgrzać 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek w małej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj połowę mieszaniny jaj na patelni. Ostrożnie podnieś krawędzie omletu za pomocą szpatułki; pozwól, aby niegotowana część popłynęła pod gotowaną częścią. Gotować 3 minuty; obrócić omlet. Łyżka 1 szklanka mieszanki ziemniaczanej na połowę omletu. Ostrożnie poluzuj łopatką; złóż na pół. Gotować dodatkową minutę z każdej strony. Przesuń na talerz. Powtórz procedurę z 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek, sprayem do gotowania, mieszaniną jaj i mieszaniną ziemniaków.
Uwaga: Zastąp 2 szklanki jajek w razie potrzeby zastąp 8 białek i 4 jajka.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować zapałek Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Matchbook Tempranillo]()
Matchbook Tempranillo
2013 Matchbook Tempranillo rozwija się z cech Starego Świata z dwóch wyróżniających się hiszpańskich klonów. Winorośle Ribera del Duero i tinta de Toro uprawiane na naszej posiadłości przyczyniają się do znanych smaków odmianowych, podczas gdy tradycyjna mieszanka Rioja Graciano dodaje taniny i struktury. Wyraźne aromaty dojrzałej maliny i bogatej śliwki prowadzą do kuszących smaków ziemi, pikantnego kardamonu i ciemnych owoców. Gładka i miękka na podniebieniu, ta uwodzicielska czerwień ma jasne wykończenie, które błaga o kolejny łyk tego drobno strukturalnego wina. Połącz to Dunnigan Hills Tempranillo z tradycyjnym daniem Paella z szafranem, małż, krewetek i chorizo.