Omlet z kozim serem i szynką
Omlet z kozim serem i szynką zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 218 kalorii. Ten przepis służy 1 osobie. Za 2,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką szynkę delikatesową, paprykę, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Omlet sufletowy z kozim serem, szparagami i szynką, Omlet z koziego sera oraz Omlet ze szparagami i kozim serem dla dwojga.
Instrukcje
W małej misce ubij białka, wodę i pieprz, aż się połączą; wymieszać z szynką, zieloną papryką i cebulą.
Podgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Mieszanka powinna natychmiast związać się na brzegach. Gdy białka jaj zastygną, przesuń ugotowane porcje w kierunku środka, pozwalając, aby surowe jajko wypłynęło pod spód.
Gdy nie pozostanie już płynne jajko, posyp z jednej strony kozim serem. Złóż omlet na pół; zsunąć na talerz. W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Wino Musujące
Omlet świetnie komponuje się z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.