Omlet Z Kozim Serem Bazyliowym
Omlet z kozim serem bazyliowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 17g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 28 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, jajka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Omlet Z Kozim Serem Szparagowym, Garlicky Greens i omlet z kozim serem, oraz Omlet Pesto ze szparagami i kozim serem.
Instrukcje
W małej misce, ubić jajka razem dobrze z solą, pieprzem i śmietaną.
Umieść 7-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj masło. Posmaruj masłem.
Niech masło piany, ale nie pozwól, aby się brązowy.
Dodać mieszankę jajeczną.
Niech jajka skwierczą, odczekaj trzy sekundy, a następnie wierzch jajka z kozim serem i bazylią.
Przesuwaj patelnię w lewo i w prawo, przesuwając jajka na parzyste, a następnie pozwól im osiąść na około 5 sekund.
Lekko podnieść uchwyt patelni i energicznie szarpnąć patelnię w Twoją stronę, powodując obrócenie jajek na drugą stronę patelni. Wykonaj to 5 razy, raz na sekundę lub do momentu uformowania odpowiedniego kształtu.
Odchylić patelnię wysoko i przytrzymać porcję z jajkami nad palnikiem przez kolejne 5 sekund.
Aby zwijać omlet na talerz, przynieś patelnię na talerz. Umieść daleko wargę na jednym końcu płyty, trzymając uchwyt wysoko. Popchnij uchwyt na talerzu, powodując, że jaja same się przewracają na talerzu.
W razie potrzeby udekorować większą ilością szczypiorku.