Old Fashioned Stack Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać staromodny stos ciasto spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 700 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.22 za porcję. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Staromodny Stack Cake, Konfetti Cake Stack, oraz Strawberry Stack Cake.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Zrobić dobrze w środku mieszaniny i wlać jajka, ekstrakt waniliowy i masło. Za pomocą palców dobrze wymieszać, aż uformuje się twarde ciasto. Owinąć czystym ręcznikiem i schłodzić w lodówce 8 do 12 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Obróć 9 calowe okrągłe naczynie do pieczenia do góry nogami i lekko posmaruj powierzchnię.
Uszczypnij część ciasta i rozwałkuj na 9-calowy okrąg o grubości około 1/3 cala. Kontynuuj ten proces z całym ciastem, tworząc 5 do 7 warstw.
Piec każdą warstwę indywidualnie w nagrzanym piekarniku 8 protokół, lub do lekko brązowy.
W średnim rondlu na średnim ogniu umieść suszone owoce w wystarczającej ilości wody do przykrycia. Gotować do miękkości i smarowania, ale nie cieknący, o 20 protokół.
Wymieszać cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Układaj warstwy, rozkładając równe porcje mieszanki owoców między każdą warstwą i na wierzchu ostatniej warstwy. Schłodzić w lodówce 8 do 12 godzin lub przez noc.