Okłady do squasha i ricotty z salsą kolendrową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj okłady z squasha i ricotty z kolendrą salsan. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 632 kalorie, 16G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pszenne tortille, kminek, chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 27 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Paprikan i kolendra przetarte steki z salsą pomarańczowo-Kolendrową, Ricotta pieczona z kolendry z melasą z granatu, oraz Łosoś Z Kolendrą / Cilantro Mango Salsa.
Instrukcje
Wrzucić razem squasha, kminek i 2 łyżki oleju w misce i dobrze doprawić. Gotować na gorącej patelni przez 3-5 minut z każdej strony, aż lekko zwęglone i miękkie.
Wymieszaj Chilli, kolendrę, skórkę z limonki i wyciśnij sok z pozostałą łyżką oleju, aby zrobić salsę. Tost tortille na patelni przez 30 sekund z każdej strony. Złóż je na pół, a następnie połów ponownie, aby kieszeń.
Umieść kilka plasterków squasha wewnątrz i dollop nad ricotta.
Skropić salsą i podawać od razu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.