Okruchy Ciasto Muffin Topy
Okruchy Ciasto Muffin Topy może być tylko poranny posiłek, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 268 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, sody oczyszczonej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Piernikowe Muffinki Topy, Almond Joy Muffin Topy, oraz Blueberry Muffin Tops dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: wyreguluj stojak do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Smaruj górną patelnię muffin.
W dużej misce wymieszać cukier, sól, roztopione masło i olej.
Ubić w jajku, mleku, śmietanie i wanilii. W małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Ubij do mokrej mieszaniny, aż tylko połączone.
W dużej misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon i sól.
Dodaj roztopione masło i wanilię, i wrzucić palcami, aż mieszanina tworzy wilgotne okruchy.
Łyżka 2 łyżki ciasta do każdej filiżanki i równomiernie rozprowadzić (patrz uwaga).
Posypać 1/2 mieszaniny okruchów.
Piec do jasnego złota i ciasta są po prostu firmy, około 15 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni 5 minut, a następnie przenieść do stojaka drucianego do ostygnięcia. Powtórz z pozostałym ciasto i okruchy.