Okra smażona ze słodkim sosem Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonej okry ze słodkim sosem Chile. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, okra, mączki kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nie tak smażona Okra z sosem Scallion Dipping, Kurczak smażony w ostrym sosie z marynowaną okrą Slaw, oraz Cajun Smażona Okra Z Kremowym Sosem Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży rondel 2 cale oleju i podgrzać do 35
W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę koszernej soli i 1/2 łyżeczki białego pieprzu.
Dodać mleko i jajka i ubić na gładką masę.
Dodać okra i obrócić do płaszcza.
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Dodać 10 lub 12 kawałków okry na raz do gorącego oleju i smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 do 3 minut, aż będzie chrupiące.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą.
Podawać od razu, ze słodkim sosem Chile.