Okra smażona z pomidorami
Smażona Okra z pomidorami wymaga ok. 31 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, ciężką śmietanę, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone Zielone Pomidory I Smażona Okra, Okra smażona na patelni, cebula i pomidory, oraz Mąka kukurydziana-smażona Okra, pomidory i pomidory.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce połączyć maślankę i okra i odstawić na 5 minut
W dużej żeliwnej patelni podgrzej olej z orzeszków ziemnych na wysokim ogniu do 375 stopni F.
W dużej misce dodać mieszankę Muffin kukurydzy. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć okra z maślanki i umieścić ją w misce z mieszanką muffinek kukurydzianych. Delikatnie wrzucić, upewniając się, że cała okra jest dobrze pokryta.
Ostrożnie dodaj połowę panierowanej okry na patelnię i smaż przez około 6 minut, lub do złotego koloru. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć okra na wyłożoną ręcznikiem papierowym płytkę. Obsmażyć pozostałą okrę.
Podczas smażenia okra, w dużym rondlu połącz pokrojone w kostkę pomidory i Chille, pastę pomidorową i przyprawę kreolską.
Podgrzać przez średnie ciepło. Wymieszać z gęstą śmietaną, doprawić solą i pieprzem i przyprawić na wolnym ogniu.
Wyjąć na talerz i wierzchu smażoną okra.