Ogolona brukselka z boczkiem i migdałami
Ogolona brukselka z boczkiem i migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka migdałów, boczek, ocet winny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ogolona brukselka z boczkiem i migdałami, Ogolona brukselka Slaw z boczkiem, oraz Brukselka z boczkiem i migdałami.
Instrukcje
Smażyć boczek na dużej głębokiej patelni na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, 5 do 10 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na papierowe ręczniki.
Dodać czosnek i migdały do tłuszczu na patelni i krótko gotować na średnim ogniu, aż tosty.
Dodać brukselkę i szybko wrzucić do herbu z gorącym olejem.
Posypać czerwony ocet winny na kiełki i wrzucić ponownie do herbu. Gotować, często mieszając, aż kiełki zwiędną.
Zdjąć z ognia, wymieszać z boczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.