Obskurne Chipsy
Obskurne chipsy to wegańskie przepis z 12 porcjami. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 107 fanów. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, nasiona sezamu, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Obskurne Chipsy, Simple Seedy Slaw, oraz Obskurne" Surowe " Placki Z Przekąskami.
Instrukcje
W średniej misce ubić mąkę, mak, sezam, sól i proszek do pieczenia.
Dodać olej i mieszać do połączenia.
Dodać wodę i wymieszać, aby połączyć i utworzyć ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 do 5 razy. Podziel ciasto na 8 równych kawałków, przykryj ręcznikiem i pozostaw na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
W przypadku cienkiego krakersa: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kawałek ciasta do 1/16 cala i umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Jeśli na patelni jest miejsce, powtórz z drugim kawałkiem ciasta.
Piec na środkowej półce piekarnika przez 4 minuty, a następnie odwrócić i piec przez dodatkowe 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na regale chłodzącym. Gdy ostygnie, rozbić na kawałki o pożądanym rozmiarze. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
W przypadku grubszego krakingu zanurzeniowego: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto jak wyżej, ale do grubości 1/8 cala.
Piec przez 6 minut na pierwszej stronie, następnie odwrócić i piec kolejne 4 do 6 minut.
Rozwałkować wałkiem do makaronu lekko posypanym mąką. Spłaszczyć ciasto, aż przejdzie przez pierwsze ustawienie i przejść do najwyższej liczby, że wałek makaronu pozwoli bez rozrywania ciasta.
Piec zgodnie z instrukcjami cienkiego krakersa.
Uwaga: Czas pieczenia zależy od dokładnej grubości ciasta i temperatury piekarnika, więc uważnie je obserwuj. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.