Nóżka jagnięca z pieczoną gruszką i orzeszkami piniowymi

Nóżka jagnięca z pieczoną gruszką i orzeszkami piniowymi
Nóżka jagnięca z pieczoną gruszką i orzeszkami piniowymi rozkoszuje się 45 minut od początku do końca. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 18 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz gruszki anjou, sok z cytryny, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Pieczona Żurawina Gruszka Relish, oraz Kotlety jagnięce z pieczonym bakłażanem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować smak, ułóż gruszki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Ułóż plasterki cebuli w jednej warstwie w innym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; lekko płaszcz plasterki cebuli w sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RozkoszRozkosz
CebulaCebula
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Piec gruszki i plastry cebuli w 400 przez 40 minut lub do miękkości, obracając raz. Fajne; P
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W dużej misce wymieszać 2 łyżeczki skórki i kolejne 7 składników (przez 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu); dodać posiekaną cebulę i gruszki, delikatnie podrzucając do połączenia. Wymieszaj orzechy tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CebulaCebula
GruszkaGruszka
OrzechyOrzechy
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Aby przygotować jagnięcinę, połącz 1 łyżkę skórki cytryny i 10 kolejnych składników (przez kliny cebuli) w robocie kuchennym; procesuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Piec rolki i zabezpieczyć w odstępach 3-calowych sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
7
Rozprowadzić mieszaninę cebuli na jagnięcinę; przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
8
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieścić jagnięcinę na stojaku brojlerów pan pokryte sprayem do gotowania; miejsce stojak na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 300 (nie wyjmować jagnięciny z piekarnika); piec dodatkowo 1 godzinę lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średnio).
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
12
Podawać z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
JagnięcinaJagnięcina

Składniki

6jędrne dojrzałe gruszki Anjou, obrane, rdzeniowane i ćwiartowanejędrne dojrzałe gruszki Anjou, obrane, rdzeniowane i ćwiartowane0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4ząbki czosnkuząbki czosnku0(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kolendra mielonakolendra mielona0(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony0(może być lub przeglądać)pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramynoga jagnięca bez kości, przyciętanoga jagnięca bez kości, przycięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny2(może być lub przeglądać)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(może być lub przeglądać)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1małecebula pokrojona w 8 klinówcebula pokrojona w 8 klinów1(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1( bakłażany)Rio lub inna słodka cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/4 calaRio lub inna słodka cebula, pokrojona w plastry o grubości 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia23
Magazyn