Nugat Migdałowy Do Żucia
Chewy Almond Nugat to hor d ' oeuvre, który służy 88. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jeśli masz pod ręką masło, sól, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 8%, to danie można poprawić. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone), Ciasteczka Migdałowe Do Żucia, oraz Batony Do Żucia Z Migdałami Malinowymi.
Instrukcje
Mocno posmaruj masłem 15 cali. x 10-w. x 1-w. patelnia; odłóż na bok. Mocno posmaruj dużą miskę masłem; odstawić. W mikserze stojącym ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści i mieszaj szyszki do wrzenia, około 10 minut. (Jeśli obecne są kryształki cukru, przykryj i gotuj przez 1-2 minuty, aby para mogła zmyć kryształy.) Gotuj bez mieszania, aż termometr do cukierków wskaże 238° (etap miękkiej kulki), około 6-8 minut.
Z mikserem działającym ostrożnie i powoli dodaj gorący płyn w stałym strumieniu nad białkami jaj. Ubijaj 10 minut dłużej lub do momentu, gdy mieszanina zachowa swój kształt i będzie letnia. (
Mieszanina zacznie tracić połysk.)
Przenieś do przygotowanej miski.
W przypadku mieszanki migdałowej w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz cukier i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści, a mieszanina dojdzie do wrzenia, około 15 minut. (Jeśli obecne są kryształki cukru, przykryj i gotuj przez 1-2 minuty, aby para mogła zmyć kryształy.) Czystą łyżką gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr do cukierków wskaże 275° (stopień miękkiego pęknięcia), około 15 minut dłużej.
Wlać mieszaninę do miski (nie zeskrobać rondla). Dużą drewnianą łyżką mieszaj, aż się zmiksuje.
Połącz masło i wanilię; stopniowo dodawaj do mieszanki migdałów, aż się połączą. Dodaj migdały i sól, aż się połączą.
Przenieś na przygotowaną patelnię.
Odstawić w temperaturze pokojowej na kilka godzin lub do stwardnienia.
Pokroić w kwadraty. W razie potrzeby zawiń w folię lub woskowany papier.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Masia de la Luz Cava Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.