Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj ryżu Jolof nowej tradycji. Jedna porcja zawiera 750 kalorii, 36g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka black-Eyed peas, woda, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fudging Through a New Tradition, Owocowa Tradycja, oraz Southside tradycji.
Instrukcje
1
Połącz black-Eyed peas z wystarczającą ilością wody, aby pokryć przez 1 cal w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować przez 1 minutę. Następnie wyjmij patelnię z ognia, przykryj szczelnie i odstaw na 1 godzinę. (Lub moczyć groszek na noc w dużej misce z wystarczającą ilością zimnej wody, aby pokryć o 1 cal.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
2
Dobrze osuszyć groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch
3
Umieść black-Eyed peas w holenderskim piekarniku 5-quart i dodaj wodę 3 quarts. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Odcedzić groszek w durszlaku ustawionym nad dużą miską, zachowując zarówno groszek, jak i 4 szklanki płynu do gotowania; wyrzucić pozostały płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozgrzać olej w 5-litrowej ognioodpornej zapiekance. W partiach, dodać kurczaka i gotować na średnim ogniu, obracając często, aż rumiane ze wszystkich stron, o 6 protokół na partię. Za pomocą szczypiec przełożyć kurczaka na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
6
Dodaj cebulę, czosnek i imbir do zapiekanki i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Imbir
Cebula
7
Dodać curry i cayenne, i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać z zarezerwowanym płynem do gotowania, pokruszonymi pomidorami, pastą pomidorową i solą; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w brązowym ryżu, zarezerwowane black-Eyed peas, i marchew, i wrócić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj 10 minut. Odstawić kurczaka do zapiekanki, przykryć i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Pomidory
Curry W Proszku
Pasta Pomidorowa
Ryż Brązowy
Marchew
Mielony Pieprz Cayenne
Cały Kurczak
Groch
Sól
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Wymieszać zieloną fasolkę do mieszanki ryżu, przykryć i przenieść zapiekankę do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Piec, aż ryż będzie miękki, a kurczak nie wykazuje żadnych oznak różu w kości, gdy pchnięty czubkiem ostrego noża, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Kości
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
11
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i odstawić na 15 minut przed podaniem.