Nowa sałatka ziemniaczana i frisée
Nowa sałatka ziemniaczana i frisée wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 248 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga młodych ziemniaków, cukru, jajek i podwójnej śmietany. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciepła sałatka z ziemniaków i Frisee, Jesienna Sałatka Frisee, oraz Sałatka Frisee I Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 15 min.
Dobrze spuścić w durszlaku i suszyć parą przez 5-10 minut.
Zrobić śmietanę sałatkową mieszając w misce mąkę, cukier, musztardę w proszku i trochę przypraw, a następnie ubić jajka i ocet winny.
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą, upewniając się, że podstawa nie dotyka wody i ciągle mieszaj, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryć tylną część łyżki, około 5-10 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Dodaj śmietanę i sok z cytryny do smaku. Przykryć i schłodzić, aż będziesz gotowy, aby ubrać ziemniaki.
Rozłóż Brzeg, odrzucając uszkodzone liście, a następnie rozłóż na kawałki wielkości kęsa. Ziemniaki wrzucić do śmietany sałatkowej wraz z większością szczypiorku. Ułóż Fryz na talerzu lub w dużej misce. Łyżka ziemniaków i roztrzepać z resztą szczypiorku.