Norweski Tort Migdałowy
Norweski ciasto migdałowe może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 94 grosze za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, proszek do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Norweskie Ciasteczka Migdałowe, Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa), oraz Norweski Tort Pomarańczowy.
Instrukcje
W rondlu na małym ogniu lub w metalowej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, ubić żółtka i cukier. Wymieszać z grubą śmietaną. Gotować i mieszać, aż mieszanina będzie bardzo gęsta: kilka kropli dryblled na powierzchni powinny być widoczne.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aż do całkowitego włączenia.
Umieścić arkusz folii bezpośrednio na powierzchni i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
W szklanej lub metalowej misce ubijaj białka za pomocą elektrycznego miksera, aż będzie w stanie utrzymać mocny szczyt. W osobnej misce wymieszaj zmielone migdały, proszek do pieczenia i cukier cukierniczy. Za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki, złóż 1/3 białek do mieszaniny migdałów, aby rozjaśnić; złóż pozostałe białka do dobrze wymieszanego.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż po lekko wciśniętym sprężynie wierzch ciasta. Fajne ciasto, a następnie wyjąć z patelni.
Rozłóż glazurę na wierzchu i podawaj.