Norweski Tort Migdałowy

Norweski Tort Migdałowy
Norweski ciasto migdałowe może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 94 grosze za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, proszek do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Norweskie Ciasteczka Migdałowe, Yarnall Family ' s Fyrstekake (norweska tarta Kardamonowo-migdałowa), oraz Norweski Tort Pomarańczowy.

Instrukcje

1
W rondlu na małym ogniu lub w metalowej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą, ubić żółtka i cukier. Wymieszać z grubą śmietaną. Gotować i mieszać, aż mieszanina będzie bardzo gęsta: kilka kropli dryblled na powierzchni powinny być widoczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem, aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
3
Umieścić arkusz folii bezpośrednio na powierzchni i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
W szklanej lub metalowej misce ubijaj białka za pomocą elektrycznego miksera, aż będzie w stanie utrzymać mocny szczyt. W osobnej misce wymieszaj zmielone migdały, proszek do pieczenia i cukier cukierniczy. Za pomocą trzepaczki lub gumowej szpatułki, złóż 1/3 białek do mieszaniny migdałów, aby rozjaśnić; złóż pozostałe białka do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż po lekko wciśniętym sprężynie wierzch ciasta. Fajne ciasto, a następnie wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Rozłóż glazurę na wierzchu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn