Niesamowite ciasto kokosowe
Niesamowite ciasto kokosowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 566 kalorii, 7 g białka i 28 g tłuszczu każda. Udaj się do sklepu i kup cukier cukierniczy, kokos, ekstrakt kokosowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Świetnie sprawdzi się na Dzień Matki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Niesamowite ciasto cytrynowe, niesamowite ciasto bananowe i tostowe ciasto kokosowe Throwdown's z nadzieniem kokosowym i kremem kokosowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka jaj w dużej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 325°. W innej dużej misce utrzyj cukier, masło i olej, aż dobrze się wymieszają.
Dodawaj po jednym żółtku, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić w ekstraktach.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z kokosem.
Dodaj krem z kamienia nazębnego do białek jaj; czystymi bijakami ubijaj na średnich obrotach, aż uformują się sztywne szczyty. Złóż jedną czwartą białek do ciasta, a następnie dodaj pozostałe białka.
Przenieś do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Ochłodzić 10 minut przed wyjęciem z patelni na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Na lukier, w małej misce ubij ser śmietankowy i masło, aż będą puszyste.
Dodać cukier cukierniczy i ekstrakt; ubijaj, aż będzie gładkie.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj 1/2 szklanki lukru i posyp 1/3 szklanki kokosa. Powtarzać. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Rozsmaruj pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta; posypać pozostałym kokosem. Przed krojeniem przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Engel Wines Riesling – koszerne. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Wina Engel Riesling - Koszerne
Żywy, wytrawny Riesling z akcentami zielonego jabłka, cytrusów i owoców tropikalnych, uzupełniony delikatnymi aromatami kwiatowymi i wyraźną kwasowością. Ciesz się tym winem schłodzonym.