Niepokonany Chutney Jagodowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc spróbuj chutney z jagodami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 64 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Go Dairy Free ma 74 fanów. Jeśli masz marynowane buraki, kandyzowany imbir, pomarańczową marmoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Świąteczny chutney Mary Berry, Ontario Schab Jagnięcy Z Saskatoon Berry Chutney, oraz Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść marmoladę w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać do rozpuszczenia.Wymieszać z burakami i czerwoną papryką. Gotować od 3 do 5 minut, aż płyn zmniejszy się o około połowę, często mieszając.
W razie potrzeby dodaj imbir.Jeśli używasz tylko żurawiny, dodaj do patelni z mieszaniną buraków i gotuj, aż po prostu zaczną pękać. Jeśli używasz żurawiny i innych jagód, dodaj inne jagody do mieszanki buraczano-żurawinowej; wymieszaj i podgrzej. Jeśli używasz tylko jagód, malin i / lub truskawek, dodaj do mieszanki buraków po zmniejszeniu cieczy w pierwszym etapie. Wymieszać i podgrzać.
Zdjąć z ognia. Przed podaniem schłodzić do temperatury pokojowej.