Niedzielny Brunch: Tamales z kurczakiem i czarną fasolą
Niedzielny Brunch: kurczak i czarna fasola Tamales jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól koszerna i pieprz crack, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: naleśniki z mąki kukurydzianej z miodem, solą i pękniętym czarnym pieprzem, Chipotle Słodki Ziemniak, szpinak i czarna fasola Tamales, oraz Sunday Slow Cooker: Zupa Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej godzinę, ale nie dłużej niż przez noc. Udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, skropić olejem i grillować, aż ugotują się na średnim ogniu, aż do całkowitego ugotowania, o 15 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozdrobnić uda rękami.
Odcedzić czarną fasolę i spłukać pod zimną wodą.
Połowę fasoli wymieszać z rozdrobnionym kurczakiem, a następnie za pomocą widelca lub rąk rozgnieść pozostałą fasolę i połączyć z mieszaniną kurczaka.
Dodać kminek i doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia.
Wymieszać masę harina, sól i proszek do pieczenia do połączenia. Dodaj smalec do suchych składników rękami, aż nie będzie widocznych grudek smalcu.
Dodawać bulion z kurczaka po 1 szklance na raz, aż ciasto uformuje się.
Aby zebrać tamales: weź dwie nasączone łuski kukurydzy i nakładaj je na siebie, ścięte bokiem do góry, tak aby zebrany koniec każdej z nich był zwrócony na zewnątrz.
Umieść 1/2 szklanki ciasta w środku łuski kukurydzy i palcami naciśnij ciasto tak, aby było spłaszczone. Łyżka 1/4 filiżanki nadzienia wzdłuż środka ciasta, tak aby nie odsłonięte ciasto wzdłuż każdej strony tamale.
Rozwałkuj tamale tak, aby ciasto otaczało nadzienie. Złóż każdy koniec, a następnie owinąć kolejną łuskę kukurydzy wokół tamale i związać sznurkiem kuchennym, aby go zabezpieczyć. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Napełnij garnek wodą i umieść tamales w koszu na parowiec. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i pary tamales, aż ciasto jest gotowane i wyciąga łatwo od opakowania, o 45 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.