Niedzielny Brunch: Bułeczki Cynamonowe
Niedzielny Brunch: bułeczki cynamonowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka brązowego cukru, drożdże szybkiego wzrostu, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: Precel Rolls, Niedzielny Brunch: Bułeczki Cynamonowe, oraz Niedzielny Brunch: proste bułki i masło złożone.
Instrukcje
Ubić 3/4 szklanki ciepłej maślanki, 6 łyżek roztopionego masła i jajka.
W mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta wymieszać 4 szklanki mąki, cukier, drożdże i 1 1/4 łyżeczki soli. Z mikserem na niskiej prędkości, dodać mieszaninę maślanki i mieszać, aż ciasto się razem, o 1 minutę. (Jestem pewien, że można również zrobić je ręcznie, mieszając ciasto razem w misce, a następnie ugniatając ręcznie przez 10 minut zamiast maszynowo, ale sam nie próbowałem.)
Zwiększ prędkość do średnio-niskiej i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Jeśli po 5 minutach potrzeba więcej mąki, dodaj pozostałą 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę na raz, aż ciasto oczyści bok miski, ale przykleja się do dna.
Obrócić ciasto na czystą blat i ugniatać ręcznie, tworząc gładką, okrągłą kulkę, około 1 minuty.
Ciasto włóż do lekko naoliwionej miski i zawiń szczelnie folią.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, 2 do 2 1/2 godziny.
W małej misce wymieszać brązowy cukier, cynamon, goździki i szczyptę soli. Obróć wyrośnięte ciasto na lekko posypany mąką blat i naciśnij go w prostokąt 12 na 16 cali.
Wymieszać ciasto z 1 łyżką masła i posypać mieszaninę brązowego cukru na, pozostawiając 3/4 cala granicy wzdłuż górnej krawędzi. Naciśnij nadzienie, aby najlepiej przylegało do ciasta.
Rozwałkuj ciasto do ciasnego cylindra i ściśnij zamknięty szew. Delikatnie rozciągnij cylinder, aż będzie miał 18 cali długości i równą średnicę. Pokrój na 12 równomiernych rolek-użyj ząbkowanego noża lub skrobaka. Ułóż rolki cut-side down w 9 przez 13 calowe metalowe naczynie do pieczenia, które zostało nasmarowane pozostałą łyżką roztopionego masła. Owinąć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż rolki prawie podwoią rozmiar i są dociskane do siebie, 1 do 1 1/2 godziny. (Po zawinięciu naczynia można przechowywać w lodówce do 16 godzin. Przed pieczeniem w kroku 7, niech rolki siedzieć w temperaturze pokojowej, aż prawie podwoiła się wielkość i są dociskane do siebie, 1 do 1 1/2 godziny; w moim chłodnym domu, zajęło 2 godziny.)
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Piec, aż bułki są złote i dmuchane, 25 do 30 protokół. (Moje rolki zostały zakończone po 20 minutach, być może dlatego, że używałem ciemnego metalowego naczynia do pieczenia; sprawdź wcześniej.) Odwróć rolki na stojak z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Ubić serek śmietankowy i pozostałe 3 łyżki maślanki (lub mleka) razem, aż będzie gęsty i gładki. Przesiej cukier cukierniczy na mieszaninie i ubijaj, aż będzie gładka, około 30 sekund. Odwróć rolki pionowo i mżnij szkliwo nad nimi.