Przepis Heaven-and-Earth Tempura Cakes jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz gorzki melon, skrobię kukurydzianą, skórki z marchwi ciętej julienne i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Heaven on Earth Cake, Himmel Und Erde (niebo i ziemia), oraz Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W zależności od sezonowej dostępności, wybierz naleśniki zimowe lub letnie: aby zrobić naleśniki zimowe, umieść czerwoną cebulę w misce. Za pomocą pędzla do ciasta dokładnie odkurzyć plastry odrobiną skrobi kukurydzianej. Delikatnie pociągnij, aby oddzielić kształty półksiężyca, ponownie odkurzając nieco więcej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cebula Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Cukierki Peachie-o
2
Dodaj marchew i słodkie ziemniaki skórki do miski i pyłu z pozostałej skrobi kukurydzianej. Wrzucić do dystrybucji warzyw równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Skrobia Kukurydziana
Warzywa
Marchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Aby zrobić letnie naleśniki, za pomocą pędzla do ciasta, dokładnie odkurz kawałki gorzkiego melona odrobiną skrobi kukurydzianej, a następnie umieść je w misce. Odkurzyć plastry cukinii i kabocha obiera w podobny sposób i dodać je do miski; wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić. Rozdrobnione liście shiso i szczypiorek odkurzyć ze skrobi kukurydzianej i dodać je do miski; ponownie wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka Tykwa
Liście Shiso
Skrobia Kukurydziana
Cukinia
Kabocha Squash
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Cukierki Peachie-o
1
Umieść kostki lodu w małej misce z połową wody. Przesiej mąkę tortową nad wodą i wymieszaj, aby lekko wymieszać; nadal powinny być grudki. W razie potrzeby dodawać wodę, kilka kropli na raz, aż ciasto będzie konsystencją cienkiego ciasta naleśnikowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Kostki Lodu
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wlać olej roślinny na głębokość 1 1/2 cali do małego woka lub małej, głębokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać olej sezamowy i podgrzewać powoli. Sprawdź temperaturę za pomocą nieutwardzonej długiej drewnianej pałeczki (lub bambusowego szaszłyka). Gdy temperatura oleju wyniesie około 177°, wokół końcówki utworzą się małe pęcherzyki. odczekaj około 45 sekund dłużej, aby temperatura wzrosła nieco bardziej - do około 370 ° f - a następnie przetestuj temperaturę oleju kilkoma kroplami ciasta. Jeśli lekko opadną, a następnie unosić się na powierzchnię i puff szybko, ale nie kolor, olej jest gotowy. Być może trzeba smażyć naleśniki partiami, aby uniknąć tłoczenia ich na patelni. Rozgrzej piekarnik do200, aby utrzymać ciepło ugotowanych naleśników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
Szaszłyki
Piekarnik
Patelnia
4
Łyżka trochę ciasta na skrobi kukurydzianej-posypane warzywa i wrzucić lekko do pokrycia warzyw z ciasta. Dużą łyżkę lub chochlę zanurzyć w gorącym oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Warzywa
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
5
Umieść jedną ósmą mieszaniny roślinnej w misce łyżki zanurzonej w oleju. Ostrożnie przechyl łyżkę, aby wsunąć naleśnik do gorącego oleju, dążąc do utworzenia dysku o średnicy około 2 cali. Ciasto i skrobia kukurydziana działają jak" klej", aby utrzymać kawałki warzyw razem. Powtórz, aby zrobić więcej naleśników, uważając, aby nie tłoczyć patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Warzywa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
6
Najważniejsze, powstrzymaj się od dotykania naleśników przez pełne 30 sekund po umieszczeniu ich w oleju. Będzie się to wydawać wiecznością, ale gaman przyniesie najlepsze rezultaty. Jeśli krnąbrne kawałki są porozrzucane na krawędziach patelni, ostrożnie podnieś je i umieść na wierzchu jeszcze wilgotnego ciasta naleśnikowego w środku. (Umiejętność z długimi pałeczkami będzie dobrze nagrodzona, choć długo obsługiwany drobnoziarnisty odpieniacz może również czerpać pod spodem.) Jeśli środek naleśnika jest bardzo suchy, zanurz krnąbrne kawałki w świeżym cieście przed "przyklejeniem" ich na miejscu. Gdy ciasto w środku dysku wydaje się ledwo wilgotne, ostrożnie odwróć naleśnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki
Skimmer
Patelnia
7
Po przerzuceniu naleśniki pozostawić do smażenia bez zakłóceń przez około 1 minutę lub aż będą chrupiące. Używając pałeczek do gotowania lub skimmera, Usuń naleśniki z oleju i umieść je na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia, aby osuszyć. Jeśli smażysz partiami, umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby smażone naleśniki były ciepłe. Użyj skimmera, aby usunąć olej z bitów ciasta między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Pałeczki
Skimmer
Piekarnik
8
Gdy wszystkie naleśniki są smażone, przenieś je na ręczniki papierowe, aby wchłonąć dodatkowy olej powierzchniowy.