Nicoise Sałatka Pizzette
Sałatka Nicoise Pizzette jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka fasolki szparagowej, oliwki kalamatan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Margherita Pizzette, Bakłażan Pizzette Snack, oraz Pieczone pieczarki i jarmuż Pizzette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: specjalne wyposażenie: 4-calowy Okrągły foremka do ciastek
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. odkurz blachę do pieczenia mączką kukurydzianą. Odstawić.
Umieść oliwki, sok z cytryny, olej, kapary, rozmaryn, tymianek, anchois i czosnek w robocie kuchennym. Zmiksować na gładką masę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na pizzę na dwa koła o średnicy 10 cali, każdy o grubości około 1/4 cala. Za pomocą 4-calowej okrągłej foremki do ciastek wyciąć 4 okręgi ciasta z każdego i przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia. Używając palców widelca, nakłuj ciasto na całej powierzchni.
Rozłóż około 1 łyżki tapenady na każdym kółku ciasta (każdy dodatkowy może być użyty do góry ryby lub kurczaka, lub wymieszany z makaronem lub użyty jako pasta do kanapek) i połóż plasterek pomidora na wierzchu.
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż ciasto będzie chrupiące i złociste, 15 do 20 protokół.
Umieść tuńczyka i oliwę z oliwek z puszki tuńczyka w małej misce. Za pomocą widelca lekko rozgnieść tuńczyka. Podziel tuńczyka i łyżkę na wierzchu gotowanego ciasta. Ułóż 3 kawałki zielonej fasoli na wierzchu tuńczyka i podawaj.